cuadrench | Pastisseria i forn de pa Cal Camps
667
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-667,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Pastisseria i forn de pa Cal Camps


Arquitecte

Pere Cuadrench i Tripiana

Situació

Plaça del Camp 5 - Solsona

Superfície intervenció

130m2

Promotor

Privat

Juliol 2017

Parlar de Cal Camps a Solsona és sinònim de qualitat, tradició, artesania i innovació i és que la família Camps esdevé una nissaga indispensable per entendre l’evolució de la pastisseria a Solsona durant dècades.

En aquest projecte es planteja el repte de renovar de forma integral una de les seves botigues més emblemàtiques i històrica, la de la Plaça del Camp, allí on va començar tot, on encara es conserva el primer obrador.

L’immoble que conté la botiga és d’estructura tradicional ( la última remodelació important es va dur a terme a la dècada dels anys 50) i s’emplaça en una situació preeminent de la plaça del Camp, que juntament amb el passeig, esdevé un dels llocs més concorreguts de Solsona.

Es planteja augmentar la superfície de la botiga, l’ampliació de l’activitat ( botiga i punt de degustació), el replanteig de l’accés a l’habitatge i la modificació de part del nucli d’escala que comunica les diverses plantes de l’edifici.

El projecte esdevé, en primer lloc, un repte estructural, atès que per tal de poder comptar amb espais prou diàfans i amplis i per tal de dotar el comerç de les obertures necessàries, cal fer efectiu un estudi d’estintolaments importants en una estructura tradicional de parets de càrrega i entramat de bigues de fusta.

El programa interior respon a la idea conceptual de poder combinar la venta tradicional dels seus productes amb un punt de degustació amb taules i barra. També es preveuen banys accessibles, cuina i magatzems.

S’aprofita tota la façana de la casa per tal d’amplificar la botiga. Tot el nivell de planta baixa es revesteix de fusta per emmarcar un cartell que té la voluntat de fer-se present des de la magnífica esplanada de la plaça del Camp i gran part del passeig.

Hi ha la intenció de crear, en tot moment, un espai arquitectònic on la tradició i la modernitat s’abracin com a reflex de la bona pastisseria que s’hi elabora.