cuadrench | Casa Xavi, Alba i Abril
357
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-357,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Casa Xavi, Alba i Abril


Arquitecte

Pere Cuadrench i Tripiana

Arquitecte tècnic

Gerard Torres

Situació

Carrer del Duc 6 – Pi de Sant Just – Olius

Superfície intervenció

300m2

Promotor

Privat

Setembre 2016

Una de les experiències més boniques que vivim com a arquitectes s’esdevé quan una parella jove entra per la porta de l’estudi carregada d’idees, il·lusions i un projecte en comú que moltes vegades tot just comença.

En aquest context la casa Xavi / Alba / Abril es planteja en una parcel·la amb una situació immillorable del Carrer del Duc, la via principal de la urbanització nova del Pi de Sant Just. Aquesta limita, al darrere, amb l’era de la masia La Torre de Sant Just, una de les construccions més singulars de la zona amb una extensa zona verda, amb arbres de molta presència que es poden veure des de gran part de les estances de la casa.

Per tal de donar resposta a les necessitats de la parella es programen trobades de forma periòdica per anar perfilant els primers esbossos conjuntament. Val a dir que la casa neix de l’elaboració exhaustiva del programa i els seus fluxos, estretament lligats a les voluntats manifestades per la parella.

La volumetria i l’estètica es preveuen fidels a aquesta manera pràctica d’entendre el procés d’habitar donant com a resultat un formalisme cubista racional i minimalista que contrasta plenament amb les cases de l’entorn.

Els interiors són versàtils i preveuen els canvis que es poden generar en una parella jove. Amb un interiorisme minimalista, la casa es desenvolupa en dos nivells, amb un garatge important per encabir-hi dos vehicles a la planta baixa i un segon nivell on les terrasses, també generoses esculpeixen, el volum final.

Amb l’aprofitament de les energies naturals s’intenta minimitzar el consum de recursos energètics, prioritzant estratègies bàsiques com ara l’orientació, la previsió d’emmagatzematge de les aigües pluvials o bé els fluxos de ventilació.

Una casa relacionada amb el territori i pensada pels possibles canvis que es poden generar en l’estructura familiar d’una parella que té molt camí per endavant.

PD: El certificat final d’obra el va signar la petita Abril amb el seu naixement.