cuadrench | Hotel Can Puig
355
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-355,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Hotel Can Puig


Arquitecte tècnic

Jaume Cuadrench i Bertran

Situació

Carretera de Manresa Km 76 - Clariana del Cardener

Superfície intervenció

530 m2 (habitacions primer pis ) + 500 aprox menjador/sala d’actes.

Promotor

Privat

Desembre 2016

Arquitecte

Pere Cuadrench i Tripiana

L’hotel Can Puig atresora a dia d’avui una experiència de més de 25 anys en el món de l’hosteleria i la restauració i esdevé un dels equipaments de referència d’aquest ram a la comarca del Solsonès, per la seva ubicació, per l’àmplia superfície del seu complex turístic, per la varietat d’equipaments que el complementen i per les zones verdes que l’envolten.

L’objectiu és el de remodelar completament tot el parc d’habitacions de l’hotel construït a mitjan anys 90. Això inclou des de la modificació de les distribucions (per fer-lo completament accessible), la renovació completa del mobiliari, el disseny de l’interiorisme i la senyalètica fins el replantejament del passadís. Al mateix temps també s’intervé al menjador principal que consta de més de 500 m2 útils.

S’aprofita el fet que les habitacions disposen d’una gran obertura amb sortida a una terrassa privada per plantejar un discurs que tingui present el tractament de la llum en els recorreguts. Seguint aquesta dialèctica es planteja un passadís fosc amb punts de llum molt focalitzats de manera que les parets i les portes es dilueixin donant protagonisme al pla del terra amb una moqueta acolorida a mode de camí.

Aquesta experiència espacial contrasta amb la de les habitacions (amb un interiorisme molt depurat) on predominen els colors clars, l’espai, la llum i les vistes al bonic paisatge natural del Solsonès, al qual s’obren en tot moment les habitacions.