cuadrench | L’ESTUDI
939
page-template-default,page,page-id-939,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

LEITMOTIV

Treballem en diversos àmbits de l’arquitectura, l’art i el disseny, amb un ventall ampli de formats a partir d’estratègies transversals, sensibles amb les persones, la història dels llocs i el medi ambient. El nostre estudi pretén reaccionar als canvis socials i culturals dels pobles, les ciutats i els territoris a través d’intervencions que tenen com a objectiu principal millorar la vida de la gent i l’espai on transiten.

L’estudi

L’estudi Cuadrench arquitectura i disseny inicia la seva activitat professional l’any 2013 recollint un ampli bagatge d’experiències anteriors ja consolidades en aquests camps. Des de llavors l’estudi s’ha posicionat i especialitzat en diversos àmbits de l’arquitectura, dels quals destaquen la rehabilitació, la construcció d’habitatge, la construcció d’equipament industrial, docent i hoteler i el disseny de locals comercials de tipologia molt diversa.

 

En el camp del disseny l’estudi s’ha especialitzat, sobretot, en el camp del disseny gràfic i la maquetació de llibres i publicacions, alhora que també s’han realitzat nombrosos treballs en el camp de l’escultura, l’art, el cartellisme i el disseny d’interiors.

 

L’any 2017 s’inauguren les instal·lacions del nou estudi, situat al carrer Coll de Jou de Solsona, fent efectiu d’aquesta manera un gran salt qualitatiu, que ha fet més visible la seva activitat, la seva missió i valors i li ha permès el posicionament necessari dintre el sector.

 

Actualment l’estudi està dirigit per l’arquitecte Pere Cuadrench i Tripiana i es troba en ple desenvolupament. Immers en la redacció i execució de projectes molt variats, l’estudi intenta donar resposta al teixit social, empresarial i cultural del país que l’envolta i al qual és sensible.

Mètode / ideologia

El nostre modus operandi pretén aportar solucions integrals, parant molta atenció en totes les facetes inherents a la tasca projectual. Intentem plasmar idees de valor i tendències als primers esbossos, tenint sempre present la viabilitat i l’anàlisi d’alternatives, per tal d’efectuar un desenvolupament complert i coherent dels projectes bàsics i executius amb la consegüent direcció d’obres i els pertinents controls de qualitat, salut, temps i despeses.

 

És precisament en l’àmbit de la direcció d’obres, però, on demostrem clarament la nostra vocació de servei amb una capacitat eficaç per resoldre dubtes i possibles problemàtiques in situ. I és que ens agrada fer d’arquitectes, trepitjar l’obra i estar en contacte permanent amb la resta d’industrials i tècnics per tal de no perdre en cap moment la perspectiva real del projecte i la seva missió.

 

L’estudi es nodreix de col·laboradors externs en diferents àmbits, des dels més tècnics als humanístics, formant un equip transversal i multidisciplinari. Aborda tots els projectes amb un alt grau de compromís amb la qualitat i la sostenibilitat, valors inherents a la societat actual, amb vocació de servei al territori i al país.

 

Firmitas / Utilitas / Venustas

Direcció

Pere Cuadrench i Tripiana ( Solsona, 1984) és arquitecte superior per l’Escola tècnica superior d’arquitectura de Barcelona EtsaB i màster de formació del professorat d’educació secundària obligatòria, batxillerat i formació professional en l’especialitat de dibuix per la Universitat de Barcelona.

 

Durant la seva etapa universitària (2003 -2012) a part de la immersió en el món cultural i arquitectònic de la ciutat comtal, està estretament lligat al departament de composició arquitectònica de l’EtsaB dirigit pel Doctor arquitecte i catedràtic de composició Josep Maria Montaner, on col·labora en múltiples recerques entre les quals destaca la publicació El teixit residencial en la formació de la metròpoli moderna. El cas de l’Eixample de Barcelona (2009).

 

L’any 2013 funda l’estudi Cuadrench, arquitectura i disseny i comença a iniciar la seva activitat professional des de casa seva. Al cap de pocs anys, però, el volum dels encàrrecs l’obliga a traslladar la seva activitat a les instal·lacions actuals per tal de poder donar sortida a una demanda amb una tendència creixent.

 

Malgrat la seva edat ja gaudeix d’una extensa obra artística i arquitectònica lligada sobretot al món del disseny gràfic, l’escultura i a la construcció d’habitatge, la rehabilitació i al disseny d’equipaments.

 

La seva firma destaca per una influència minimalista, funcional i amb una cura específica en la composició i el disseny arquitectònic tenint sempre present la tríada vitruviana.

 

Pere Cuadrench és membre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya COAC. Actualment també exerceix de professor de dibuix tècnic a l’escola Arrels II i administra vàries comunitats de propietaris.

L’equip

L’estudi d’arquitectura disposa de col·laboradors habituals en el camp de les arts gràfiques i audiovisuals, en el camp de l’arquitectura, l’enginyeria, el càlcul d’estructures, la delineació i la construcció. La implementació i arrelament al territori ha dotat l’estudi d’un ampli coneixement dels diversos processos industrials, comercials i artesanals de qualitat que es duen a terme a la seva zona d’influència. Un dels col·laboradors habituals de l’estudi és l’arquitecte tècnic i artista Jaume Cuadrench (1952) i els estudis d’enginyeria MPa enginyers i FarrasPro.